Árnyékolók

A redőny a leghatékonyabb külső árnyékolástechnikai eszköz.  A  redőny  lamelláinak  perforálása  egyidejűleg  lehetővé  teszi  az  árnyékolást és a szellőztetést. 
Redőnyök alkalmazásával jelentős energiamennyiséget takaríthat meg. Télen a kedvező hőszigetelési értékekkel rendelkező nyílászáró és a teljesen leengedett redőny a kiáramló hőt csökkenti, így a hőveszteség akár 18-37%-kal javulhat. Nyári időszakban az árnyékolók a sugárzó hő útját teljesen vagy részlegesen elzárják, így kellemes klímát biztosítanak a lakásban. A hűtési költséget ezáltal akár nullára csökkenthetjük, a klimatizálási költséget megspórolhatjuk.

  • Külsőtokos műanyag redőnyök

A vakolható, illetve a nyílászáró fölé épített redőnyök tokozata nem látszik a homlokzaton,  így nem törik meg annak egységét.  A redőny színét a megrendelő ízléséhez tudjuk igazítani. A redőnyökbe rovarháló integrálható, ezzel kizárhatja a bosszantó rovarokat otthonából.
A külsőtokos redőnyök bármely típusú nyílászáró elé szerelhetők,  így hőhíd sem keletkezik.  A rendszer előnyös tulajdonságai közé tartozik,  hogy elemei igény szerint kombinálhatóak a vásárlók kérésére, ár és minőség szerint.

A hazai piacon a legnépszerűbb rendszernek számító külsőtokos műanyag redőny kiváló minőségű PVC alapanyagokból készül. A redőnyszekrényt több rétegben porfestett (Lindab) acéllemez borítja. A tokvégek PVC illetve alumínium alapanyagból készülnek. A redőnyszekrény formája igény szerint választható, 45°-os ötszög - hatszög kivitelben. A vezetősín és lamella extrudálási eljárással készül. A vezetősínben igény szerint kefe vagy gumibetét biztosítja a zajmentes működtetést. A rendszer szúnyoghálóval integrálható. A rovarháló fémszállal erősített UV stabil anyagból készül. Fehér és barna színben gyártható, a lamellák színét mintából lehet kiválasztani. UV stabilitási garancia csak fehér színre vonatkozik. Kezelőként 16 mm-es lapos gurtni, vagy 6 mm átmérőjű kör gurtni alkalmazható.

 

  • Külsőtokos alumínium redőny 

Kiváló minőségű ALUKON alapanyagokból készült külsőtokos redőnyrendszer, igény szerint vakolható kivitelben is gyártható. A felhasznált alapanyagok szigorú minőségi ellenőrzésen esnek át. Az ALUKON redőnyök ennek köszönhetően hosszú élettartalmú és magas minőségű termékek.

  • SR felsőtokos redőnyrendszer

Az ablak fölé építhető PVC rendszerek közül a legsokoldalúbb termék. Két tokméretben 195*240, 245*250 mm-ben gyártható. Kialakításának köszönhetően kimagasló hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bír. Igénye szerint elvakolhatók a látszó oldalak, ennek megfelelően belül-alulról és belül-hátulról is szerelhető.
A vakolósín mérete 20 mm, igény szerint a RAL színskálának megfelelően színre fújható.
Univerzális illesztő profiljainak köszönhetően minden ablaktípushoz használható. Emelőtoló szerkezeteknél csak belül-hátulról lehet szerelni. 

A rendszerbe szúnyoghálóval integrálható.  Igény esetén visszacsapódást gátló fékrendszer is beépíthető. A rovarháló rögzítését alumínium akasztóprofil, illetve ALUKON klikk-klakk rendszer biztosítja. A rendszerhez külön rendelhető rovarstop rendszer, ez biztosítja, hogy a rovarok ne tudják megkerülni a rovarhálót a redőnyszekrényen belül. A vezetősínbe hengerelt ferdekefe biztosítja, hogy a háló ne tudjon a vezetősínből kicsúszni.

 

  • SR-FLEX Habbal töltött felsőtokos redőnyrendszer

Az új ALUKON-Felsőtok SR-FLEX redőnyrendszer majdnem minden építési
módban használható, legyen az újépítés vagy felújítás. Nagy előnye az SR-FLEX rendszernek, hogy moduláris a felépítése, pontosan ezért minden faltípushoz használható, csakúgy mint minden piacon lévő nyílászáróhoz. Rendkívüli hő- és hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően megkönnyíti hétköznapjainkat. A kiváló hőszigetelés érdekében a szerelőnyílás az épületen kívül helyezkedik el. Ennek köszönhetően a redőnyszekrény előre elhelyezhető, így a későbbi kompletírozáskor az épületen belül nem kell szerelési munkálatokat végezni.

  • Rovarhálók

A rovarhálók alkalmazásának célja a rovarok, levegőben lévő szennyeződések, elsősorban tollak, szöszök, falevelek helyiségen kívül tartása. A szúnyoghálók a nyílászárók külső felületén kerülnek felszerelésre, átmenő csavaros, akasztós, ráhajthatós pánttal, műanyag vagy alumínium kerettel, valamint mobil (rolós) kivitelben.  

Szúnyoghálós rendszerek összefoglalva:
Rolós, fix keretes, zsanéros, pliszé és toló szúnyogháló egy és többszárnyas ablakhoz. Az AL-IS fixkeretes szúnyogháló az ajtókhoz a legkülönbözőbb kivitelezésben érhető el. Így a standard háló mellett magas átláthatóságú és szakadásálló háló, valamint a különleges igényeknek az újszerű pollenvédelmi háló választható. Ez az új és levédett szúnyogháló magas áttekinthetőséget és magas levegőztetést biztosít azonos idejű pollenvédelemnél. (ECARF vizsgálat)

Keretes szúnyoghálók
Szúnyogháló kereteink készülhetnek extrudált PVC-ből, illetve alumíniumból. A különböző méretű keretprofiloknak köszönhetően esztétikus kialakítás és sokoldalú felhasználhatóság lehetséges.

Mobil (rolós) szúnyoghálók
Ablakok és ajtók szúnyoghálós védelmére egyaránt alkalmazható rendszer. Keretszerkezete extrudált porfestett alumíniumból, zárt szögletes és íves nyíló tokos kivitelben gyártható. A megrendelő igényei szerint a RAL színskálának megfelelően egyedi színekre festhető. Ablakoknál függőleges működtetés, ajtóknál vízszintes működtetés lehetséges.  Nagyobb ajtóméretek esetében középre összehúzható két tokos megoldást kell alkalmazni. A rovarháló kiakasztása történhet akasztóprofilos, illetve klikk-klakk rendszerrel is.

Pliszé szúnyoghálók
A kor elvárásainak megfelelő, minőségi szúnyogháló rendszerről van szó.  A pliszé szúnyogháló kifejezetten ajtókhoz lett kialakítva, nagyobb méretű szerkezeteknél is biztonságos működést tesz lehetővé. Rendelkezésre áll egyszárnyas, továbbá kétszárnyas változatban kétféle megoldással: központi mágneses záródással, egymás után tolható szárnyakkal, valamint négyszárnyas megoldással. A rendszert 35 mm-es kivitelben gyártjuk, ennek előnye, hogy extra szélességeknél is megbízhatóan működik, nincs alsó vezetősín. Helytakarékosság jellemzi, az ajtó nem leng ki, éppen ezért különösen jó megoldást jelent erkélyeken és teraszokon. A speciális hálónak nagy stabilitása és ellenállóképessége van. Kezelése egyszerű, a modern design lenyűgöző.

Tolópályás szúnyogháló ajtó
Az AL-IS 13*62 mm-es tolós szúnyogháló ajtó minden különleges kiegészítő elem nélkül egy vagy többszárnyas kivitelezésű lehet.        A függőlegesen végigfutó nútolásnak köszönhetően minden fúrás-faragás fölöslegessé válik. Ezenkívül nem fontos a foganytú magasságának pozícionálása, a szárnyak kezelése mégis könnyű felnőttek és gyerekek számára egyaránt. Az innovatív tokrendszer további kialakításokat - mint köztesprofil, macskaátjáró vagy alternatív hálók - tesz lehetővé.

Az erős profilnak és a belső roppantott alumínium saroknak köszönhetően rendkívül stabil keretet kapunk, mely tartós használat esetén is megőrzi a stabilitását. Egyedi szín igények esetén a RAL színskálából választhatóak színek.