Alumínium Nyílászárók

A SCHÜCO az AWS (Aluminium Window System – alumínium ablak rendszer) ablak- és az ADS (Aluminium Door System) ajtórendszereinek megalkotásával az eddigi SCHÜCO Royal S rendszerét váltja fel. A SCHÜCO AWS ablak- és ADS ajtó rendszerek bevezetését az energiatakarékosság motiválta: a SCHÜCO az Európai Uniós szabályozás miatt egyre erőteljesebben jelentkező hőszigetelési igényt elégíti ki, egyúttal idő- és költségkímélő gyártási folyamatot tesz lehetővé az AWS és az ADS rendszerekkel.
Az alumínium profilrendszerű AWS ablak- és ADS ajtószerkezetek már alap kivitelben teljesítik az új európai hőszigetelési követelményeket, a HI (High Insulation) és a SI (Super Insulation) szériák pedig elérik a műanyag és a fa ablakkeretek hőátbocsátási értékét.
A SCHÜCO új ablak- és ajtórendszerének laboratóriumi bevizsgálása a már életbe lépett, harmonizált MSZ EN 14351-1 termékszabvány szerint történt, tehát ezeken a termékeken a fémszerkezet gyártó cégek elhelyezhetik a CE-jelölést.

SCHÜCO AWS ablakok
Az AWS ablakrendszerrel a SCHÜCO olyan komplett rendszert kínál, amely minden követelménynek megfelel. A funkcióból fakadó előnyök találkoznak az építészeti és megformálási szempontokkal.
 


SCHÜCO AWS 60 ablak
Minden rendszernek van egy alapszériája, amelyet az átlagos igényekre fejlesztettek ki: a SCHÜCO AWS rendszeren belül ez az AWS 60-as rendszer, amely gazdaságossága mellett rendkívül változatos építészeti kialakítást tesz lehetővé.

A 60 mm-es beépítési mélységű standard széria tulajdonságai:

  • feljavított hőszigetelési értékű: Uf=2,6 W/m2K
  • síkban záródó és kifelé nyíló szárnyú változatok
  • kompatibilis a SCHÜCO ajtóprogrammal
  • 60 mm-es beépítési mélység esetén is rendkívül jó hőszigetelési érték
  • az izolátorprofil által megnövelt hőszigetelési zóna
  • nagyon keskeny látszó szélesség már 67 mm-től
  • hatalmas profilválaszték: függőleges osztóbordák már 44 mm-es látszó szélességtől, középfelnyíló szárny és szárnyosztó profilok
  • változó befoglaló mérettel beépíthető tokprofil

Az új, innovatív rejtett ablakvasalat – a SCHÜCO AvanTec vasalat
Az AvanTec ablakvasalat nagy előnye, hogy a pántok rejtettek, a vasalati elemek közül mindössze a kilincs látható: így elkerülhető az a korábban gyakran felmerülő probléma, hogy a pánt és az ablakprofil színe nincs összhangban. A SCHÜCO AvanTec vasalat minden befelé nyíló, felütköző ablakhoz beépíthető és különböző innovatív nyitáshatároló funkciókkal felszerelhető (pl. fix állásba rögzítő nyitáshatároló - huzat okozta becsapódás elleni szellőztető állás). A SCHÜCO AvanTec vasalattal szerelt ablakok betörésvédelmi osztályba sorolása is megtörtént: a szerkezetek WK1-WK 3 biztonsági kategóriáig minősítettek.

Letölthető prospektus >>>